Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Тлумацької ДПІ провели зустріч з посадовцями Тлумацької міської ради

опубліковано 19 лютого 2021 о 11:51

Начальник  Тлумацької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-франківській області Микола Іванішин та головний державний ревізор-інспектор Тисменицького відділу по роботі з податковим боргом Михайло Шкромида провели робочу зустріч з головою Тлумацької міської ради Ігорем Петруком, заступником голови Василем Гнатюком та працівниками міської ради. 

На зустрічі розглядались питання списання податкового боргу громадянам громади, розмір якого не перевищував 3060 гривень. Також обговорено можливість платників податків, у яких станом на 1 грудня 2020 року обліковувався   податковий борг, сума якого за усіма податками, зборами, платежами, штрафними санкціями та пенею не перевищує 6800 гривень, скористатися правом на безвідсоткове  відстрочення сплати такого боргу. 

Крім цього, обговорювались питання залучення додаткових джерел доходів до бюджету громади. Зокрема звернуто увагу на необхідності проведення інвентаризації землі та нерухомого майна, перегляду договорів оренди та грошової оцінки землі, прийнятті та перегляді ставок місцевих податків та зборів. Також наголошено на дотриманні роботодавцями вимог трудового законодавства, забезпечення офіційного оформлення трудових відносин та виплати заробітної в розмірі, не меншому ніж законодавчо встановлений.

Начальник Тлумацької ДПІ Микола Іванішин поінформував присутніх про хід кампанії декларування доходів – 2021. Зокрема, розповів які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, за якими ставками вони оподатковуються, а також хто з громадян може скористатися податковою знижкою.  

Також посадовець наголосив на впровадженні електронних сервісів ДПС та їх перевагах,  на новаціях законодавства щодо застосування касових апаратів та можливості використання програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Крім цього, Микола Іванішин запросив присутніх долучитися до офіційної сторінки ДПС у мережі Фейсбук.