Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники Коломийського управління прийняли участь у засіданні комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків і зборів до державного, місцевих бюджетів та погашення заборгованості із заробітної плати

опубліковано 04 серпня 2020 о 10:23

На днях в приміщенні Снятинської райдержадміністрації провели засідання комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків і зборів до державного та місцевих бюджетів та погашення заборгованості із заробітної плати. Захід провів голова Снятинської РДА Богдан Свіщовський. В засіданні комісії взяли участь начальник Коломийського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області Іван Кирик та заступник начальника управління-начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Коломийського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Жураківська, а також були запрошені суб'єкти господарювання Снятинщини.

Під час засідання комісія розглянула питання, щодо основних причин зменшення надходжень до зведеного бюджету, перспективи надходження платежів до районного бюджету за рахунок основних бюджетоформуючих підприємств та недопущення випадків виплати заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімального рівня.

Присутніх проінформовано про стан виконання дохідної частини бюджету Снятинського району та районного бюджету за перше півріччя 2020 року, окремо наголосили на зниженні надходжень ПДФО в порівнянні до відповідного періоду минулого року.

Оксана Жураківська повідомила про зменшення надходжень ПДФО відповідно до минулорічного показника та наголосила присутнім представникам СГД Снятинщини про необхідність дотримання встановленого законодавством рівня мінімальної заробітної плати, виплати заробітної плати не нижче середньогалузевої по області, а також на недопустимість безпідставного скорочення працівників при збільшенні обсягів виробництва (реалізації) продукції.

За результатами зустрічі з представниками СГД вирішено тримати на контролі надходження з ПДФО та провести повторну зустріч з керівниками СГД, які допустять значний спад сплати ПДФО в порівнянні з минулорічними показниками.