Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Надвірнянщини взяли участь у засіданні Ради роботодавців

опубліковано 21 листопада 2019 о 10:02

Нещодавно фахівцями Надвірнянської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено засідання Ради роботодавців на тему «Легалізація зайнятості – захист соціальних та трудових прав, гарантії громадян». Участь у заході прийняли завідувач сектору обслуговування платників податків Надвірнянського управління Головного управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області Марія Модіна та 15 роботодавців району.

Директор районної філії обласного центру зайнятості Володимир Петрішак ознайомив учасників зі станом ринку праці в Надвірнянському районі, а також із сучасними інструментами регулювання ринку праці, новими важелями стимулювання зайнятості та створення нових робочих місць.

Представник податківців роз’яснила актуальні питання нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску та оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Також вона звернула увагу на новації з питань застосування РРО. За словами Маріі Модіної, Закони №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та №129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» спрямовані на захист легального бізнесу від недобросовісної конкуренції, виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків, «сірого» товару, покращення ефективності податкового адміністрування та державного контролю за розрахунковими операціями.

На завершення зустрічі присутні отримали відповіді на поставлені запитання.