Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Надвірнянському управлінні відбувся семінар для платників єдиного податку щодо новацій застосування РРО

опубліковано 20 листопада 2019 о 17:39

Днями в Надвірнянському управлінні ГУ ДПС в Івано-Франківській області відбувся семінар-тренінг для платників податків, на якому обговорювалися новації у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку.

Під час заходу завідувач сектору обслуговування платників Надвірнянського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області Марія Модіна ознайомила слухачів семінару з основними змінами, які стосуються застосування реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, розповіла, що відповідно до Законів України №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та №129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» розширено коло платників єдиного податку, які зобов’язані застосовувати РРО. Здебільшого новації набудуть чинності в 2020 – 2021 роках.

«Цими законами дозволено використання програмних реєстраторів розрахункових операцій, як альтернативи класичним», - зазначила Марія Модіна. За її словами, функцію програмного РРО зможе виконувати будь-який пристрій, а саме комп’ютер, планшет, смартфон, на який встановлено відповідне програмне забезпечення що дозволить такому пристрою виконувати фіскальні функції. Касові апарати, якими сьогодні користується бізнес, також можна буде використовувати за бажанням суб’єкта господарювання.

Також посадовиця звернула увагу платників податків, що з 1 жовтня 2020 року набуває чинності норма про "кешбек" або механізм скарг на незаконні чеки. Вона зазначила, що у разі виявлення незареєстрованих чеків громадяни можуть звернутися в податкову зі скаргою, за результатами перевірки таким особам можуть повернути вартість придбаного товару. При цьому, покупець, що подає інформацію про порушення проведення розрахункових операцій, має ідентифікувати себе через власний електронний кабінет платника.