Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тлумацькій ДПІ відбулася зустріч з платниками у форматі відкритого діалогу

опубліковано 28 лютого 2023 о 14:48

Податкова грамотність та свідомість платників податків є насамперед запорукою розвитку здорового економічного клімату регіону та сприяє конструктивній прозорій співпраці громадськості та державних органів. Власне, обговорення новацій податкового законодавства та механізм їх застосування на практиці стали темою чергової зустрічі платників податків та податківців Тлумаччини.

Насамперед учасників зустрічі цікавили особливості справляння нового податкового платежу – МПЗ (мінімального податкового зобов’язання), адже саме цього року багатьом українцям доведеться його сплачувати вперше. Тож начальник Тлумацької ДПІ  ГУ ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванішин детально зупинився на категоріях платників, в яких виникатиме обов’язок його сплати. 

Також податківець нагадав присутнім, що за кілька днів завершується кампанія добровільного декларування активів громадян. А тому охочі скористатися можливостями податкової амністії повинні поквапитися, оскільки останній день подання декларації – 28 лютого 2023 р.

Окрім того, керівник інспекції наголосив, що з 1 січня стартувала щорічна кампанія декларування доходів, отриманих в 2022 році. Відтак громадянам ,які торік отримали доходи, але не сплатили з них податки, потрібно до 1 травня подати декларацію та сплатити податкові зобов’язання – ПДФО й військовий збір.

Наостанок Микола Іванішин ознайомив присутніх з роботою електронних сервісів податкової служби, за допомогою яких можна отримати будь-яку податкову інформацію, відповідь на запит чи подати електронну звітність без особистого відвідування податкової інспекції, а дистанційно, що значно економить час платників податків.