Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З громадськістю про податки. В Рожнятівській ДПІ відбулася зустріч з платниками

опубліковано 28 лютого 2023 о 14:41

Про основні новації податкового законодавства розповів платникам податків начальник Рожнятівської ДПІ Михайло Гирда.

Зокрема посадовець поінформував про розпочату кампанію декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року, та розповів про категорії фізичних осіб зобов’язаних подати річну податкову декларацію. 

Також нагадав, що добігає завершення кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, тож 28 лютого 2023 року – останній день, щоб скористатися можливостями податкової амністії та легалізувати неоподатковані в минулому статки. Подати добровільну Декларацію можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до цього Кодексу є чи були платниками податків.

Під час зустрічі Михайло Гирда також розповів про право громадян скористатися податковою знижкою за здійсненні ними певні витрати у минулому році. У такому випадку, до декларації необхідно додати документи, які підтвердять вартість понесених видатків.

.