Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Городенківській ДПІ відбулась гаряча лінія з питань податкової амністії, РРО та деклараційної кампанії

опубліковано 23 лютого 2023 о 11:42

Начальник Городенківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій провів «гарячу лінію» з питань одноразового декларування активів фізичних осіб, застосування суб’єктами господарювання РРО чи ПРРО та декларування неоподатковуваних доходів, отриманих минулоріч. Надаємо відповіді на запитання, з якими звертались платники податків. 
Чи можна, у разі необхідності, внести доповнення до одноразової (спеціальної) добровільної декларації після 01 березня 2023 року?
Внести доповнення до одноразової (спеціальної) добровільної декларації після завершення періоду проведення кампанії декларування можна у разі подання звітної (нової звітної) декларації до строку закінчення зазначеного декларування та отримання за результатами проведеної камеральної перевірки повідомлення.  Для цього необхідно подати уточнюючу декларацію.

Чи потрібно мені реєструвати програмний РРО якщо я надаю послуги з використанням Інтернет із власної квартири?

У разі, якщо місце проживання фізичної особи-підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то такий ФОП має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням за формою 20-ОПП, повідомивши про місце проживання як про об’єкт оподаткування, після чого на такий об’єкт може бути зареєстроване ПРРО.  

Чи потрібно сплачувати ПДФО у разі продажу автомобіля іншій фізичній особі?

Податок потрібно сплачувати у разі продажу другого або третього об’єкта рухомого майна у вигляді легкового автомобіля або мотоцикла, або мопеда. При продажу одного транспортного засобу протягом року ставка ПДФО становить 0 відсотків.

А як визначити черговість продажу об’єктів рухомого майна?

Кількість продажів об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла та моторолера або іншого транспортного засобу до створення єдиного інформаційного ресурсу транспортних засобів визначається фізичною особою – платником податку виключно на підставі самостійного визначення. 

Інформація про черговість продажу рухомого майна зазначається платником податку у договорі купівлі-продажу чи в окремій заяві.