Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся семінар для Івано-Франківських платників

опубліковано 21 лютого 2023 о 16:41

Нещодавно у Центрі обслуговування платників Івано-Франківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області проведено семінар  для платників податків з питань новацій податкового законодавства щодо сплати податків та зборів в 2023 році, подання податкової звітності за оновленими формами, застосування РРО та ПРРО, подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій та щорічного декларування доходів за результатами 2022 року.

Начальник Івано-Франківської державної податкової інспекції Олександра  Михайловська ознайомила платників з інформацію щодо  основних змін законодавчих та нормативних документів, які вступили в дію з 2023 року.  

Начальником відділу податкових сервісів Іриною Малихіною  зосереджено увагу на змінах, які торкнулись подання декларації про майновий стан та доходи, по єдиному податку,  платі за землю та податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 В ході зустрічі наголошено на необхідності застосовування РРО та ПРРО платниками єдиного податку, які проводять розрахунки за готівку та відповідальності за їх не застосування, у вигляді фінансових санкцій. 

Також податківцями, з метою доведення до громадян інформації про одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету надано роз’яснення ключових моментів Закону України  від 15 червня 2021 року № 1539-ІX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Надано відповіді на питання та наголошено на  перевагах існуючих електронних сервісів ДПС України.

Платники мали  можливість не тільки прослухати інформацію про основні новації законодавства, а й скористатись електронними сервісами щодо формування та подання звітності на практиці.