Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Івано-Франківську відбулась зустріч з бізнесом та представниками неприбуткових установ (організацій)

опубліковано 27 лютого 2023 о 11:38

Нещодавно у Центрі обслуговування платників Івано-Франківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області відбулась зустріч з платників податків та представниками неприбуткових установ (організацій) з питань новацій податкового законодавства щодо сплати податків та зборів в 2023 році, подання податкової звітності за оновленими формами, застосування РРО, ПРРО, подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій та щорічного декларування доходів за результатами 2022 року.

Начальник Івано-Франківської державної податкової інспекції Олександра  Михайловська зосередила увагу на змінах, які торкнулись подання декларації про майновий стан та доходи, по єдиному податку, плати за землю та податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 В ході зустрічі посадовець наголосила на необхідності застосовування РРО та ПРРО платниками єдиного податку, які проводять розрахунки за готівку та відповідальності за їх не застосування, у вигляді фінансових санкцій, а також на обов’язковості застосування платіжних терміналів у населених пунктах з чисельністю більше 25 тисяч осіб. 

Також Олександра Михайловська нагадала, що 28 лютого 2023 року завершується можливість скористатись податковою амністією, тобто термін подання одноразової (спеціальної) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів. Акцентувала увагу присутніх, що в рамках цієї кампанії можна задекларувати статки, з яких раніше не були сплачені податки, за зниженими ставками, а також скористатись процедурою розтермінування платежу, визначеного до сплати.

Крім того, з метою економії часу платників та для їх зручності наголошено на  перевагах існуючих електронних сервісів ДПС України. Зокрема, платникам надано практичний курс як користуватись електронними сервісами щодо формування та подання звітності, перегляду стану розрахунків, сформованих податкових повідомлень-рішень та іншої корисної інформації.