Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Калущини роз’яснювали кому потрібно застосовувати РРО

опубліковано 17 лютого 2022 о 10:30

Під час відвідин торгового центру "Пасаж", що у місті Калуш податківці інформували підприємців про те, що з 1 січня 2022 року застосування РРО платниками єдиного податку 2-4 груп  стало обов’язковим. Відтак усі підприємці, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток, зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО, відповідно і видавати фіскальні чеки покупцям.

Крім цього, розповіли про переваги застосування ПРРО, зазначивши, що безкоштовною є не лише сама програма, але і її підтримка. Програмне забезпечення можна завантажити з сайту ДПС на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший ґаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернету.

Також податківці розповіли, що фізичні особи-підприємці, які здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення;  реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, коштовного та напівкоштовного каміння, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496.

Крім цього нагадали,  що з 1 січня стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року, розповіли, хто має задекларувати доходи та які доходи підлягають обов’язковому декларуванню.

Проінформували податківці також про особливості одноразового добровільного декларування, порядок подання одноразової декларації та терміни сплати податкових зобов’язань.