Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тисменицьких підприємців податкова інформує про зміни в законодавстві

опубліковано 16 лютого 2022 о 11:12

Хто з підприємців повинен використовувати касові апарати та чи обов’язковим в торгівельних закладах є наявність платіжного терміналу? Відповіді на ці та інші питання надала суб’єктам господарювання громади начальник Тисменицької ДПІ Олександра Гайдей.

Зокрема керівник ДПІ інформувала, що уже з 1 січня 2022 року, підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 2-4 груп, зобов’язані при готівкових операціях використовувати РРО чи ПРРО. Наразі без касового апарату можуть працювати лише спрощенці 1 групи, а також ті, хто провадить торгівлю в селах чи селищах за умови дотримання ними певних обмежень, передбачених чинним законодавством.

Що ж до наявності платіжних терміналів у закладах торгівлі, то за словами начальника податкової інспекції, обов’язковими вони є лише для населених пунктів з чисельністю понад 25 тисяч осіб. Тож тисменицькі підприємці можуть використовувати їх за бажанням, до прикладу для того для того, щоб забезпечити будь-який зручний спосіб оплати для покупця.

Також Олександра Гайдей нагадала підприємцям про необхідність дотримання норм трудового законодавства під час прийняття на роботу найманих працівників та закликала бути свідомими платниками й не допускати податкових боргів перед бюджетом.

Окрім того, податківець роз’яснила підприємцям основні положення закону про податкову амністію, та рекомендувала переглянути отримані торік доходи, щоб, за необхідності, вчасно подати декларацію про майновий стан та доходи.