Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про спільні заходи, скеровані на розвиток громади, спілкувалися надвірнянські податківці з місцевими чиновниками

опубліковано 27 лютого 2024 о 13:51

Як впоратися з економічними викликами третього року повномасштабної війни та забезпечити наповнення бюджету, а отже вирішити соціальні потреби громади обговорили чиновники на нараді з міським головою м. Надвірна Зіновієм Андрійовичем та начальником Надвірнянської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Василем Гнатюком.

Зокрема, зауважив Василь Гнатюк, успішність громади залежить на пряму від рівня сплати податків її громадянами, їх суспільної відповідальності та податкової обізнаності. Тому працівниками податкової служби на постійній основі для платників проводяться семінари, тренінги, організовуються індивідуальні зустрічі та інші заходи. Також, на думку податківця, сприяти підвищенню податкової культури повинні усі державні органи, податкова ж, у свою чергу, завжди готова до налагодження конструктивної співпраці з органами місцевого самоврядування та відкритого діалогу з громадськістю.

Для належного наповнення бюджетів потрібно залучати нові резерви, стверджує податківець. До прикладу, провести інвентаризацію землі та нерухомих об’єктів з метою адекватного нарахування майнових податків. Необхідно також дотримуватися норм трудового законодавства, адже це не лише сплата податків до бюджету, а й соціальний захист працівників. Одним серед резервів називає начальник Надвірнянської ДПІ і скорочення податкового боргу.

Також Василь Гнатюк нагадав присутнім про кампанію декларування доходів 2024 та перелічив основні види доходів, які необхідно декларувати.

Окремо податківець зупинився на особливостях ведення волонтерської діяльності та благодійних організацій, а також ознайомив присутніх з можливостями електронних сервісів податкової служби.