Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Косівським платникам податківці розповіли про податкову амністію та Електронний кабінет платника

опубліковано 23 грудня 2022 о 11:21

Начальник Косівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко провела чергову зустріч із платниками податків та розповіла про актуальні питання податкового законодавства.

Посадовець, наголосила, що до 1 березня 2023 року громадяни мають можливість легалізувати неоподатковані активи та роз’яснила, хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію та які об’єкти підлягають декларуванню. При цьому зазначила, що для реалізації права на податкову амністію декларанту необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді через Електронний кабінет платника та сплатити одноразовий збір.

Оксана Мельниченко зауважила, що за допомогою Електронного кабінету платники податків можуть подати до контролюючого органу податкову звітність, зареєструвати програмний РРО, дізнатись про стан розрахунків з бюджетом, а громадяни мають право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки. Разом із декларацією необхідно надати платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують продавця товарів і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копії договорів, у яких обов’язково повинно бути відображено вартість послуг і термін оплати за такі послуги.