Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рожнятівщині податківці роз’яснюють особливості добровільного декларування активів фізичних осіб

опубліковано 23 грудня 2022 о 11:22

Під час чергової зустрічі начальник Рожнятівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Михайло Гирда нагадав платникам податків, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб триватиме до 1 березня 2023 року.

Начальник ДПІ детально розповів про одноразове декларування активів, зокрема про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати. За його словами декларант може задекларувати  валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме та нерухоме майно, зокрема об'єкти незавершеного будівництва, частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном. При цьому посадовець акцентував увагу присутніх, що подати одноразову декларацію має право безпосередньо декларант і зробити це він зможе через свій Електронний кабінет платника. Після подання такої декларації громадянин має 30 календарних днів для того, щоб сплатити визначений ним одноразовий збір.

Крім того, Михайло Гирда розповів про роботу податкового сервісу  «Електронний кабінет», за допомогою якого можна подавати звітність та перевіряти стан розрахунків з бюджетом, а громадяни можуть подати декларацію про майновий стан та доходи на отримання податкової знижки за понесені витрати в минулому році.

З учасниками зустрічі також обговорили норми діючого законодавства щодо застосування РРО та ПРРО під час здійснення торгівлі та наданні послуг за готівкові кошти.