Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронну форму звітності обрало більшість платників Прикарпаття

опубліковано 26 лютого 2024 о 08:50

В січні 43 тисячі платників податків Івано-Франківщини обрали для подання звітності саме електронну форму, що становить 99 відс. загальної кількості. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області. Загалом від платників за перший місяць року служба отримала 230,3 тисячі звітних документів. Івано-Франківщини скористалася Електронним кабінетом платника податків. З них 18,6 тис. документів склала звітність з ЄСВ, 4,1 тис. – з акцизного податку, майже 4,3 тис. – з ПДВ, 17,2  тис. – з єдиного податку та ін. звітність.

До речі, 5,6 тисяч прикарпатських платників скористалися для звітування Електронним кабінетом платника податків. Адже це доволі зручний та функціональний сервіс податкової служби. Ним можуть скористатися як фізичні особи – громадяни, так і суб’єкти підприємницької діяльності, до прикладу, для отримання довідок, запитів тощо.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою http://cabinet.tax.gov.ua.

В податковій службі нагадують, що для зручності платників податків функціонують чимало податкових сервісів, дізнатися про які можна на сайті ДПС України. Серед найновіших називають безкоштовний мобільний додаток “Моя податкова”, який легко можна завантажити на телефон.