Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи зупиняються на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану строки розгляду комісією регіонального рівня пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких в ЄРПН зупинено та таблиці даних платн

опубліковано 26 лютого 2024 о 08:46

На період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану строки розгляду комісією з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Реєстр) та таблиці даних платника ПДВ згідно з п. 102.9 ст. 102 Податкового кодексу України були зупиненні. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.               

Водночас, Законом України від 30 червня 2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», який набрав чинності 01.08.2023, виключено норму п. 102.9 ст. 102 ПКУ, тобто починаючи з 01.08.2023 поновлено перебіг строків розгляду комісією з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Реєстр та таблиці даних платника ПДВ.             

Строки подання платниками податку письмових пояснень та копій документів по податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена в Реєстр, також було поновлено 01.08.2023.