Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємство планує використовувати при виготовленні омивачів скла в авто етиловий спирт, чи треба отримувати ліцензію на зберігання спирту»?

опубліковано 22 лютого 2024 о 08:25

Основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі, зокрема, спиртом етиловим, спиртовими дистилятами, біоетанолом визначено Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального». Чинними нормами Закону № 481 не передбачено отримання ліцензії на зберігання спирту.

При цьому, відповідно до вимог Порядку ведення Єдиного державного реєстру місць зберігання та форми довідки про внесення місця зберігання до Єдиного державного реєстру затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 28.05.2002 № 251 місця зберігання спирту суб’єктів підприємницької діяльності, які отримують спирт для забезпечення виробничих та інших потреб, якщо його кількість перевищує 100 декалітрів на квартал вносяться до Єдиного державного реєстру місць зберігання.