Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 754 мільйона гривень земельного податку та орендної плати за землю надійшло до бюджетів Прикарпаття

опубліковано 17 листопада 2023 о 10:34

За січень-жовтень 2023 року місцеві бюджети Івано-Франківської області отримали на 754,4 мільйона гривень земельного податку та орендної плати за землю, що на 204,5 мільйона гривень або на 37 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року.  Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Від юридичних осіб надійшло трохи більше 632 мільйонів гривень, і це на 138,3 мільйони більше, ніж у січні-жовтні 2022 року, решта – 122,3 мільйони гривень плати за землю надійшло від фізичних осіб - на 66,2 більше минулорічного показника.  

Нагадаємо, що фізичні особи (громадяни) – платники плати за землю у разі виникнення питань щодо правильності нарахування податку за землю мають право письмово або в електронній формі звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), для проведення звірки даних.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС або у мобільному застосунку «Моя податкова».