Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для забезпечення військових потреб та збереження стабільності країни бізнес Івано-Франківщини сплатив до бюджету понад 27 мільярдів гривень податків та зборів

опубліковано 06 листопада 2023 о 10:47

Бізнесова спільнота проявила велику сумлінність і розуміння важливості добровільної сплати податків, бо розуміють, що це один з важливих шляхів для забезпечення необхідних ресурсів для військових потреб та збереження стабільності країни. Відповідно за січень-жовтень 2023 року до бюджетів сплачено 27,1 мільярда гривень податків та зборів. Зокрема, до зведеного бюджету надійшло 18,3 мільярда гривень та майже 8,8 мільярда гривень єдиного внеску до Пенсійного фонду. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.  

За словами Ірини Столярик, порівняно з минулим роком надходження до зведеного бюджету зросли на 441,5 мільйона гривень, що ж до єдиного внеску, то сплата також значно зросла та перевищила минулорічну більше як на 1,2 мільярди гривень.  

Аналізуючи надходження загального фонду держбюджету у розрізі платежів, найбільшу частку займають рентні платежі – 3,6 мільярда гривень. Наступними по величині стали ПДФО з військовим збором – майже 2,4 мільярда гривень, що у порівнянні до 10 місяців того року більше на 305 мільйонів гривень. На третьому місці є ПДВ, його впродовж року сплачено більше 1,7 мільярдів гривень. Окрім того, держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного, акцизного податків та ін. платежів.  

Надходження до місцевих бюджетів області склади майже 9,5 мільярда гривень, та зросли у порівнянні з 10 місяцями  минулого року на 1,4 мільярда гривень. Основними бюджетоформуючими податками очільниця обласної податкової служби називає ПДФО – майже 6,8 мільярда гривень, а також майнові податки і єдиний податок – по 1 мільярду гривень.   

Ірина Столярик подякувала усім платникам податків та підкреслила, що єдність і спільна мета підприємців сприяє не лише фінансовій підтримці, а й підвищує дух національної єдності в складний час війни.