Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Авансові внески за листопад фізичні особи – підприємці, які обрали першу чи другу групи єдиного податку мають сплатити не пізніше 20 листопада

опубліковано 10 листопада 2023 о 13:26

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області  нагадують,  що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» внесено зміни з 01.08.2023 щодо скасування можливості для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку І та ІІ груп не сплачувати єдиний податок (крім тих, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях України, станом на дату початку бойових дій, або тимчасової окупації).

Фізичні особи – підприємці, які обрали першу чи другу групи єдиного податку сплачують єдиний податок авансовим внеском не пізніше 20 числа поточного місяця.

Платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року. 

За несплату або сплату не в повному обсязі фізичною особою – платником єдиного податку першої-другої груп авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені нормами Податкового кодексу передбачено накладення штрафу в розмірі 50 відс. ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку.