Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Яремчі податківці виявили кафе без державної реєстрації

опубліковано 09 жовтня 2023 о 10:01

Працівники податкового аудиту податкової служби області в ході проведення фактичної перевірки встановили факт провадження господарської діяльності при наданні послуг громадського харчування в тому числі реалізації алкогольних напоїв без державної реєстрації суб’єкта господарювання та відповідно без сплати податків. Про це повідомили в Головному управління ДПС в Івано-Франківській області

За результатами фактичної перевірки стосовно особи, яка здійснювала таку діяльність складено протокол про адміністративне правопорушення  за ч.1 ст.164 КУпАП та припинено незаконний продаж алкогольних напоїв. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 до 34 000 грн) з конфіскацією коштів, одержаних внаслідок  вчинення цього адміністративного правопорушення чи без такого. Матеріали перевірки надіслано до місцевого суду для розгляду по суті.

Крім того, за наслідками проведеної податківцями перевірки працівники управління Національної поліції в Івано-Франківській області вилучили з обігу 60 пляшок алкогольних напоїв. 

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області черговий раз наголошує, що здійснювати будь яку господарську діяльність краще  дотримуючись вимог чинного законодавства, ніж сплачувати штрафи. Такий підхід забезпечить Ваш комфорт та спокій при веденні бізнесу. 

Нагадаємо, що про порушення податкового законодавства, а саме незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків, відмову у розрахунку банківською карткою, торгівлю без ліцензій, порушення порядку реалізації підакцизної продукції, неоформлення трудових відносин з найманими працівниками та здійснення господарської діяльності без державної реєстрації громадяни можуть повідомляти через чат-бот «StopViolationBot» та Контакт-центр ДПС.