Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба відкрита для бізнесу Івано-Франківська

опубліковано 06 жовтня 2023 о 09:34

З метою розбудови конструктивної взаємодії науки, бізнесу та громадськості, створення сприятливих умов для розвитку підприємництва, захисту законних інтересів бізнесу в Івано-Франківській міській територіальній громаді, сприяння  впровадженню доказових політик і рішень та підвищення інвестиційного клімату в громаді між Громадською організацією «Карпатський інститут аналітики» та Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, Громадською спілкою «Бізнес асоціація Івано-Франківська», БО Благодійним фондом «Тепле Місто», Благодійною організацією «Благодійний фонд «Промприлад», Головним управлінням Державної податкової служби в Івано-Франківській області, Головним управлінням статистики в Івано-Франківській області підписано Меморандум про співпрацю. 

Як зазначила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик,  податкова служба Івано-Франківщини відкрита і прозора, та на постійній основі оприлюднює дані, які стосуються нашої діяльності. Така практика з відкритості даних, звичайно в межах чинного законодавства, дозволяє створити прозорий і відкритий процес та збільшує довіру громадськості та бізнесу до податкової служби, а відтак і зростання надходжень до бюджету. «Водночас ми готові допомагати дослідникам, аналітикам та експертам в наданні відкритих даних, які стануть корисним ресурсом для аналізу та досліджень у сфері податків, що сприятиме  створенню комфортних умов для ведення бізнесу в міській територіальній громаді  та удосконаленню і підвищенню нашої ефективності», - додає Ірина Столярик.

Вдосконалення обміну інформацією між податковою службою та іншими державними органами та бізнес-спільнотою – це важливий крок у напрямку відкритої та ефективної податкової системи. Разом ми зможемо сприяти створенню ефективних стратегій росту та зміцнення економічного потенціалу міста Івано-Франківська, а що найголовніше обороноздатності нашої країни.

Крім того, під час заходу присутніх ознайомили з новаціями податкового законодавства, визначені Законом України №3219, зокрема відновлення ряду перевірок податковими органами, застосування РРО (касових апаратів) та відновлення штрафних санкцій за не проведення господарських операції, проведенні господарських операцій і не видачі чеків. Також роз’яснено законодавства, в частині запровадження мінімального податкового зобов'язання, яке було передбачене в законодавстві ще в минулому році, але фактично реалізація цього законодавства починається у 2023 році. Фактично це новий платіж, який нараховується власникам земельних ділянок с/г призначення, які знаходяться за межами населених пунктів і більш актуально для тих, хто проживає в селах має паї, має земельні ділянки або орендує їх.

У разі виникнення питань ми відкриті до діалогу, а наші працівники в ЦОПах працюють для кожного платника, тому кожен може фізично звернутися за консультацією і отримати її в максимально швидкому режимі.