Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На потреби держави та власної громади платники Івано-Франківщини сплатили майже 22 мільярди гривень податків та зборів

опубліковано 07 вересня 2023 о 15:31

На бюджетні рахунки впродовж 8 місяців року платниками податків Прикарпаття сплачено 21,7 мільярда гривень податкових платежів та  зборів, що більше минулого року на 1,8 мільярда гривень. Про це повідомила громадськості начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

Аналізуючи бюджетні надходження із загальної суми до державного бюджету, включаючи спецфонд держбюджету, надійшло 7,1 мільярда гривень податкових платежів, ще 7,5 мільярдів гривень – на потреби місцевих бюджетів області та ще 7 мільярдів гривень єдиного внеску до Пенсійного фонду України.

Як стверджує Ірина Столярик, в структурі надходжень держбюджету традиційно найбільшу частку склали рентні платежі за користування надрами, а це майже 3 мільярди гривень. Вагомим бюджетоформуючим платежем є також ПДФО та військовий збір – 1,8 мільярда гривень, що більше аналогічного періоду минулого року майже на 270 мільйонів гривень. Відтак, третім за величиною надходжень, очільниця обласної податкової служби називає ПДВ: з початку року бізнес Івано-Франківщини сплатив 1,3 мільярди гривень даного податку. Окрім того, держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного податку та інших платежів.

Що ж до місцевих бюджетів Прикарпаття, то за словами керівниці податкової служби області, у січні – серпні п.р. платники області сплатили 7,5 мільярдів гривень податків і зборів, що більше за минулорічні надходження на 1,2 мільярди гривень. Основними бюджетоформуючими платежами стали: ПДФО – 5,3 мільярда гривень, майнові податки – 792 мільйони гривень, єдиний податок – 786,8 мільйона гривень, рентні платежі – 217,1 мільйона,  екологічний податок – 155,2 мільйони гривень та інші обов’язкові платежі.

Сьогодні чесна сплата податків, наголошує Ірина Столярик, важлива як ніколи, адже у час війни це насамперед обороноздатність країни, а отже ціна життя кожного з нас. Кожна сплачена гривня на користь держави є вагомим внеском у спільну Перемогу, тож податкова служба дякує кожному платнику податків за громадянську позицію та високу відповідальність.