Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про відновлення відповідальності за порушення при проведенні готівкових розрахунків з покупцями інформували суб’єктів господарювання на вулиці Довженка в місті Івано-Франківську

опубліковано 07 вересня 2023 о 11:48

Сьогодні, працівники Головного управління ДПС в Івано-Франківській області інформували платників податків, які проводять діяльність в крамницях на вулиці Довженка міста Івано-Франківська про обов’язок застосування касових апаратів та програмних РРО. 

Під час відвідувань підприємцям повідомили, що Законом України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ, який набрав чинності  1 серпня 2023 року, внесені зміни до Закону України № 265/95-ВР «Про застосування РРО в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зокрема, в частині застосування відповідальності за порушення вимог цього Закону.  

Зокрема, податківці акцентували увагу, що з 1 жовтня 2023 року до платників, які допустять порушення при проведенні розрахункових операцій будуть застосовуватись штрафні фінансові санкції.

Фахівці податкової  служби рекомендували підприємцям, які ще не  встановили реєстратори розрахункових операцій, скористатися безкоштовною програмою від ДПС – програмним РРО. Платники податків отримали необхідну інформацію про реєстрацію програмного РРО через Електронний кабінет та кваліфіковані відповіді на свої запитання. 

Під час зустрічей податківці також інформували підприємців про відновлення обов’язкової сплати єдиного податку та наголошували на необхідності дотримання норм трудового законодавства.