Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кожна готівкова операція передбачає обов’язкову видачу фіскального чеку

опубліковано 25 серпня 2023 о 08:40

Закон України №3219 від 30.06.2023 року повернув бізнес уже з 1 серпня ц.р на довоєнні умови оподаткування. Так, даним документом, для суб’єктів господарювання, які перебувають на прощеній системі оподаткування, відновився обов’язок сплати єдиного податку, окрім того розширено перелік перевірок, які здійснюють контролюючі органи, а також введено в дію низку змін.

З метою інформування, а отже підвищення податкової обізнаності серед платників податків, працівники ДПС в області відвідали ТК ”Еліта”. Зокрема, податківці нагадали торгівцям про обов’язкову фіскалізацію готівкових розрахунків, яка передбачена ще з 1 січня 2022 року. Проте, з початком війни уряд звільнив підприємців від відповідальності за незастосування РРО.  Однак Законом України №3219 за невидачу фіскального чеку уже з 1 жовтня 2023 року до торгівців таки буде застосовано штрафні санкції у розмірі від 25 до 150 відсотків. Щоб не витрачати кошти на зайві витрати – сплату штрафів, податківці рекомендують суб’єктам господарювання зареєструвати РРО чи ПРРО в найкоротші терміни.

Також податківці надали відповіді на ряд інших запитань, які були актуальними для торгівців, до прикладу щодо сплати майнових податків, МПЗ, або ж можливості реалізації права на податкову знижку.