Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють підприємцям міста Івано-Франківськ порядок застосування касових апаратів

опубліковано 21 серпня 2023 о 14:07

Фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській продовжують роз'яснювальну роботу серед місцевих підприємців щодо використання РРО та ПРРО при проведенні розрахункових операцій. 

Під час спілкування з представниками бізнесу податківці роз'яснюють яким суб’єктам господарювання необхідно застосовувати касові апарати, а також порядок реєстрації та встановлення на ґаджети програмних РРО. Крім того, фахівці пояснюють, що не застосовувати касові апарати можуть лише підприємці – платники єдиного податку першої групи та платники податків, які не здійснюють готівкових операцій. Фахівці податкової служби звертають увагу підприємців, що якщо ФОП не відповідає критеріям, визначеним щодо першої групи, він мусить обрати іншу групу спрощеної системи оподаткування, зареєструвати та застосовувати реєстратори розрахункових операцій у разі проведення розрахункових операцій. 

Податківці також роз’яснюють порядок ведення обліку товарних запасів підприємцям на загальній системі оподаткування та підприємцям, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, лікарських засобів, виробів медичного призначення; реалізацію ювелірних і побутових виробів з дорогоцінних металів.