Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізичні особи можуть подавати заяву на одноразову сплату єдиного внеску в електронному вигляді

опубліковано 15 серпня 2023 о 14:04

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що Наказом Міністерства фінансів від 08.02.2023 року № 71 затверджено зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Зокрема, надано можливість фізичним особам з 10 червня п.р. подавати заяви про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування або про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску) (далі – Заява) не тільки у паперовому, а ще й в електронному вигляді.

Для практичної реалізації зазначених змін розроблено і впроваджено електронну форму Заяви, яка доступна в приватній частині Електронного кабінету. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою, а також через вебпортал ДПС.

Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Також, у разі необхідності, фізичні особи мають право створити, підписати та направити Заяву через стороннє програмне забезпечення.

За результатами автоматизованої обробки Заяви, надсилаються квитанції № 1 та № 2, які засвідчують, що Заява прийнята податковим органом для подальшої перевірки даних щодо можливості укладання договору про добровільну участь (відсутність повідомлень про наявність помилок в квитанціях № 1 та № 2).