Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання додатку КІК «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених з частини прибутку контрольованої іноземної кампанії» до декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 03 квітня 2023 о 11:31

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відповідно до п.п. 392.5.2 п. 392.5 ст. 392  контролюючі особи зобов’язані подавати звіт про контрольовані іноземні компанії  до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації за відповідний календарний рік засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог щодо електронного документообігу та кваліфікованого електронного підпису.

До звіту про КІК в обов’язковому порядку додаються завірені належним чином копії фінансової звітності контрольованої іноземної компанії, що підтверджують розмір прибутку контрольованої іноземної компанії за звітний (податковий) рік. Якщо граничні строки підготовки фінансової звітності у відповідній іноземній юрисдикції спливають пізніше граничних строків подання річної декларації, такі копії фінансової звітності контрольованої іноземної компанії подаються разом із річною декларацією за наступний звітний (податковий) період.

Отже, незалежно від того, має платник податків звільнення від оподаткування прибутку контрольованої іноземної компанії чи ні, такий платник податків зобов’язаний подати звіт про КІК та річну декларацію. При цьому такий платник податків заповнює додаток КІК до декларації окремо на кожну контрольовану іноземну компанію. У разі звільнення від оподаткування прибутку контрольованої іноземної компанії фінансовий результат до оподаткування та скоригований прибуток контрольованої іноземної компанії у додатку КІК не зазначається.