Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 1,1 мільйона гривень збору за місця для паркування транспортних засобів сплатили платники податків Прикарпаття за два місяці п.р.

опубліковано 22 березня 2023 о 15:41

Протягом січня – лютого 2023 року до місцевих бюджетів Івано-Франківської області від платників податків надійшло майже 1,1 млн грн збору за місця для паркування транспортних засобів, що на 339,5 тис. грн або 46 відсотків більше ніж торік. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Від юридичних осіб надійшло понад 898,5 тис. грн. паркувального збору, водночас фізичні особи-підприємці сплатили 173,5 тис. грн цього збору.

В Головному управлінні ДПС нагадують, що з 01.04.2023 платники подають податкові декларації збору за місця для паркування транспортних засобів за новою формою. Форма декларації у редакції наказу № 402 зі змінами, внесеними наказом № 445, розміщена у розділі «Законодавство / Податки, збори, платежі / Місцеві збори / Збір за місця для паркування транспортних засобів / Форми звітності».

Зокрема, у новій формі декларації передбачена можливість зазначити код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ) замість коду за КОАТУУ (рядок 2 додатка до декларації). 

Також у декларації передбачена відмітка про ліквідацію/реорганізацію платника збору - для забезпечення можливості надання декларації за податковий (звітний) період, на який припадає дата ліквідації чи реорганізації, який не співпадає з квартальними термінами подання податкової звітності. 

Подається декларація щокварталу, протягом 40 календарний днів після закінчення кварталу.