Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 30 мільярдів гривень податків та зборів впродовж року сплатили до бюджету платники Івано-Франківщини

опубліковано 05 січня 2023 о 11:05

Впродовж 2022 року платники Прикарпаття скерували до бюджетів всіх рівнів 31,3 мільярди гривень, що більше попереднього року на 8 мільярдів гривень. І хоча рік був для нашої країни надзвичайно важкий, Івано-Франківщина впоралася з воєнними викликами та надійно тримає тил, зазначив заступник начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Віктор Глушпенко.

Відтак, за словами податківця, до зведеного бюджету країни від місцевих платників надійшло 21,7 мільярди гривень та ще 9,6 мільярдів гривень єдиного внеску посупило на рахунки Пенсійного фонду України.

Відповідно, загальний фонд держбюджету в січні-грудні за рахунок сплати податкових зобов’язань платниками Івано-Франківщини поповнився на 11,7 мільярдів гривень. Розріз платежів показує, що вже традиційно, найбільшу частку займають рентні платежі – 5,6 мільярдів гривень,окрім того 2,6 мільярди гривень надійшло до бюджету від сплати ПДФО та військового збору, затим ПДВ, надходження за яким склали 2,3 мільярди гривень. Також держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного, акцизного податків та ін. платежів.

Що ж до місцевих бюджетів області, то впродовж року сплачено 10 мільярдів гривень. Аналізуючи минулорічні показники, спостерігається приріст на 2,5 мільярда гривень. Основними бюджетоформуючими податками очікувано  стали ПДФО – 7,3 мільярди гривень, єдиний податок –1 мільярд гривень та майнові податки – 858,2 мільйони гривень.

На завершення Віктор Глушпенко подякував платникам за добросовісне виконання ними конституційного обов’язку – сумлінну сплату податків та побажав плідних результатів роботи уже в теперішньому році.