Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 28,5 мільярдів гривень податків та зборів сплатили до бюджету країни платники Івано-Франківщини

опубліковано 05 грудня 2022 о 16:11

Майже 28,5 мільярдів гривень податків та зборів за 11 місяців року сплатили платники податків Прикарпаття до бюджетів усіх рівнів держави. У порівнянні з надходженнями минулого року ця цифра зросла більш як на 8 мільярдів гривень, що свідчить про високу податкову культуру та відповідальність платників Івано-Франківщини перед країною у цей нелегкий час, стверджує  начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. Відповідно до зведеного бюджету країни надійшло 20 мільярдів гривень та ще 8,5 мільярдів гривень єдиного внеску сплатили страхувальники до Пенсійного фонду України.

“Аналіз надходжень до загального державного фонду, а це майже 11 мільярдів гривень, показує, що найбільше сплатили платники рентних платежів за користування надрами – 5,4 мільярди гривень, що більше минулорічних показників на 2,6 мільярди гривень. Затим, за величиною сплати йдуть ПДФО+військовий збір – майже 2,3 мільярди гривень, у порівнянні до минулого року надходження зросли на 384 мільйони гривень. Третім по величині сплати став ПДВ, цього податку бізнес Прикарпаття за 11 місяців року сплатив трохи більше 2 мільярдів гривень”, – озвучила цифри Ірина Столярик. Також держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного, акцизного податків та ін. платежів.

До місцевих бюджетів області впродовж 11 місяців платники податків Івано-Франківщини сплатили 9 мільярдів гривень. Аналізуючи минулорічні показники, спостерігається приріст на 2,2 мільярди гривень. Основними бюджетоформуючими податками стали ПДФО – 6,4 мільярди гривень, єдиний податок – майже 970 мільйонів гривень та майнові податки – 764 мільйони гривень.

“Податкова служба області дякує усім платникам податків Івано-Франківщини, які всупереч економічним негараздам, викликаних війною, продовжують сумлінно сплачувати податки й підтримувати державу та ЗСУ та наближати нашу Перемогу над ворогом ”, – завершила повідомлення Ірина Столярик.