Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пів мільярда ПДВ відшкодувала держава прикарпатським платникам податків

опубліковано 05 грудня 2022 о 11:57

З початку року 523 мільйони гривень  ПДВ узгоджено та відшкодовано 148 суб’єктам господарювання Івано-Франківщини. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Загалом впродовж року місцевими платниками податків заявлено  до відшкодування 708,7 мільйонів гривень податку на додану вартість. Однак, під час проведення камеральних перевірок уточнюючими розрахунками зменшено на 54,1 мільйона гривень заявлених до відшкодування ПДВ. Також за результатами планових перевірок 2-х суб’єктів господарювання не підтвердилася сума заявленого до відшкодування ПДВ у розмірі 20,2 мільйони гривень та відповідно застосовано 0,5 тисяч гривень штрафу. Окрім того, в результаті камеральних перевірок ще 27 суб’єктів господарювання податківці виявили факти непідтверджених до відшкодування сум податку в загальному на 15,6 мільйонів гривень.

Залишок невідшкодованих сум ПДВ станом на 1 грудня цього становить 123,1 мільйони гривень. Це пояснюється незавершеними перевірками суб’єктів господарювання та ненастанням граничного терміну узгодження заявлених сум до відшкодування ПДВ.