Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкову декларацію з податку на додану вартість платники зобов’язані подавати в електронній формі

опубліковано 29 листопада 2022 о 11:44

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що податкова звітність з податку на додану вартість подається в електронній формі контролюючому органу всіма платниками цього податку з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Крім того, платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації контролюючому органу в електронній формі. Фінансова звітність, звіт про фінансовий стан (баланс) та звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати), що подаються згідно з вимогами абзаців першого та другого пункту 46.2 статті 46 Податкового Кодексу, подаються в електронній формі до контролюючих органів платниками податку на прибуток підприємств та неприбутковими підприємствами, установами, організаціями, які подають податкову звітність в електронній формі.

Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, безоплатно надає платникам податків кваліфіковані електронні довірчі послуги.

Такі норми встановлено п. 49.4 ст. 49 Податкового кодексу України.