Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкоголем, мають вказувати у фіскальному чеку реквізити акцизних марок

опубліковано 23 листопада 2022 о 09:34

Суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібний продаж алкогольних напоїв, що відповідно до діючого законодавства підлягають маркуванню марками акцизного податку, з 1 січня 2022 року зобов'язані відображати у фіскальних касових чеках цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку. Такі вимоги визначено наказом Міністерства Фінансів України від 08.06.2021 р. № 329. Про це нагадують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Податківці звертають увагу, що відсутність обов'язкових реквізитів марок акцизного податку у фіскальних касових чеках, які формуються РРО чи ПРРО при продажу алкогольних напоїв, призводить до створення невідповідних розрахункових документів. За такі порушення відповідно до діючого законодавства передбачено фінансові санкції відповідно до ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995р. № 265/95-ВР. Зокрема, 100% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше та 150% вартості проданих з порушеннями товарів – за кожне наступне вчинене порушення.