Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про діяльність податкової служби, систему оподаткування та податкову знижку йшлося під час зустрічі податківців з студентами Університету Короля Данила

опубліковано 22 листопада 2022 о 11:16

В податковій службі області відбулась зустріч податківців із завідувачкою кафедри управління та адміністрування Університету Короля Данила Наталією Гавадзин, заступником проректора з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку цього ж закладу Надією Гребенюк та студентами кафедри управління та адміністрування ЗВО УКД. Участь у заході від податківців взяла начальник відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мар’яна Мороз.

Головна ідея зустрічі - виховання податкової культури молодого покоління, а саме ознайомлення студентів з правами та обов’язками щодо сплати податків, системою оподаткування в Україні, реєстрацією бізнесу, оформленням трудових відносин та електронними сервісами ДПС.

Під час заходу Мар'яна Мороз розповіла слухачам про кампанію декларування доходів громадян, зокрема про можливість отримання податкової знижки платниками податків, які здійснюють витрати на оплату освітніх послуг та ознайомила присутніх з переліком необхідних документів.

Крім цього, посадовець звернула увагу на захисті їх прав як споживачів при покупці товарів, витребуванні фіскальних чеків у продавців та застосуванні РРО чи ППРО суб’єктами господарювання.

Щодо майнових податків, які стосуються і громадян,  то Мар'яна Мороз розповіла, хто є платниками на нерухомість, землю та транспортного податку, терміни вручення ППР податковою, проінформувала про терміни сплати та зміни у формі самого повідомлення. Також зауважила, що переглянути таке податкове-повідомлення рішення можна в Електронному кабінеті платника.

Наприкінці заходу, студентам наголошено, що отримати корисну інформацію з питань оподаткування можна як на вебпорталі ГУ ДПС в Івано-Франківській області, так і в соціальній мережі Facebook та телеграм-каналі.