Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для уникнення зупинки реєстрації податкових накладних платникам ПДВ необхідно подавати таблицю даних

опубліковано 22 листопада 2022 о 09:32

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що для уникнення зупинки реєстрації податкових накладних чи розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних платникам необхідно подавати на розгляд комісії регіонального рівня таблицю даних платника податку за встановленою формою. Таблицю даних необхідно надати разом з поясненням з посиланням на податкову та іншу звітність платника.

Нагадаємо, Постановою КМУ від 12 жовтня 2022 року № 1154 внесено зміни до Порядку зупинення реєстрації податкових накладних чи розрахунку коригування в Єдиному реєстрі, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165.

Зокрема, внесено зміни до критеріїв ризиковості, якими виключено норму переважання в залишку понад 50 % груп товарів, визначених ДПС та затверджених відповідним наказом. Отже, з урахуванням таких змін відбувається автоматизований моніторинг та перевірка не тільки залишків ризикових, а усіх товарів платника.

Також виключено можливість безумовної реєстрації розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача – платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику. До того ж передбачено вимогу щодо зупинення реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування платника податку, яким подано для реєстрації податкову накладну в ЄРПН, якщо такий платник відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку.