Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків необхідно повідомити податкові органи про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням

опубліковано 01 листопада 2022 о 13:11

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що платники податків зобов’язані повідомляти контролюючі органи за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням. Таке повідомлення за формою №20-ОПП подається  протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття.

Нагадаємо, що об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів або через які провадиться діяльність. При цьому, нормативними документами встановлено особливий порядок подання форми в ситуації, коли майно передається суб’єкту господарювання  на зберігання. Зокрема, суб’єкт господарювання який передає майно у формі №20-ОПП інформацію про однотипне майно або майно яке має однотипне призначення подає в узагальненому вигляді (наприклад: обладнання для торгового місця – лоток, прилавок, холодильник, столи, стільці зазначається як «Торговельне місце»). В графі 9 «Стан об’єкта оподаткування» повідомлення №20-ОПП проставляється ознака «3 тимчасово не експлуатується». Після повернення такого майна суб’єкт господарювання надає інформацію про зміни відомостей про об’єкт оподаткування. Особа, яка приймає майно на зберігання у повідомленні № 20-ОПП подає інформацію про місце, призначене для зберігання майна (наприклад: склад, ангар, сховище).