Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірина Столярик: «Платники податків Прикарпаття гідно тримають економічну оборону країни»

опубліковано 07 липня 2022 о 08:27

За шість місяців цього року ними сплачено до бюджету 14,6 мільярдів гривень податків та зборів, з них майже 10,5 млрд гривень податкових платежів та 4,1 млрд гривень ЄСВ. Про це поінформувала на засіданні Громадської ради начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

При цьому зауважила, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року цьогорічні надходження податків зросли на 2,6 млрд гривень, а єдиного внеску – на майже на 900 тис гривень.

За словами очільниці податкової служби області, до державного бюджету надійшло понад 5,5 млрд гривень податкових платежів, що перевищило минулорічні показники на 1,6 млрд грн. При цьому Ірина Столярик зазначила, що найбільшу частку надходжень до держбюджету уже традиційно складають рентні платежі за користування надрами. Так за 6 місяців п.р. платники сплатили 2,7 млрд гривень ренти, що в 2,1 рази більше ніж у минулому році. Крім цього, до держбюджету надійшло 1,1 млрд гривень податку на додану вартість, 1,1 млрд гривень “зарплатних” податків, 413 млн грн податку на прибуток та 199 млн грн екологічного податку.

Що ж до місцевих бюджетів області, то за словами посадовиці, впродовж 6 місяців на потреби територіальних громад платники області сплатили майже 4,5 млрд гривень. Аналізуючи минулорічні показники, спостерігається приріст на 943 млн гривень. Основними бюджетоформуючими податками стали ПДФО – 3,1 млрд гривень, єдиний податок – 527 млн гривень та майнові податки – 360 млн гривень.

«Як бачимо, у цей нелегкий для держави час, платники податків Прикарпаття гідно тримають економічну оборону країни. Тож від імені податкової служби хочу подякувати кожному платнику за сумлінне виконання ними свого громадянського обов’язку. Кожна сплачена гривня наближає нас до перемоги, є допомогою і зброєю у боротьбі з російським окупантом. Лише спільними зусиллями здолаємо ворога», - сказала Ірина Столярик.