Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно суб’єкту господарювання подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП, якщо до внесення запису в ЄДР про припинення господарської діяльності не повідомлено контролюючий орган про закриття об’єктів оподаткування, однак в Електронному кабінеті оновилась

опубліковано 23 червня 2022 о 11:50

     

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що  платник податків, який припиняється, до подання до державного реєстратора документів щодо припинення, повинен повідомити контролюючий орган про закриття об’єктів оподаткування шляхом надання повідомлення за ф. № 20-ОПП на підставі якого закриваються об’єкти оподаткування, які перебувають на обліку в контролюючих органах.

Дані про закриття об’єктів оподаткування відображаються в Електронному кабінеті.
У разі припинення платника податків за яким в контролюючих органах обліковуються не закриті об’єкти оподаткування і відсутнє повідомлення за ф. № 20-ОПП про їх закриття, такі об’єкти закриваються датою припинення платника податку, яка відповідає даті запису про проведення державної реєстрації припинення в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Якщо в приватній частині Електронного кабінету наявна інформація про закриття об’єктів оподаткування, то повідомлення за ф. № 20-ОПП по таких об’єктах оподаткування подавати не потрібно.