Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи буде вважатися безстроковою ліцензія на виробництво алкогольних напоїв або тютюнових виробів, видана терміном на 5 років, якщо термін її дії закінчується після внесення змін у законодавство щодо безстрокової дії ліцензій?

опубліковано 23 червня 2022 о 11:41

Якщо термін дії ліцензії на виробництво алкогольних напоїв або тютюнових виробів, виданої на 5 років, закінчується після внесення змін у законодавство щодо безстрокової дії ліцензій, суб’єкт господарювання повинен отримати нову ліцензію. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Нагадаємо, порядок видачі та анулювання ліцензій, зокрема, на виробництво алкогольних напоїв або тютюнових виробів визначено Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».
Відповідно до ст. 4 Закону № 481 ліцензії видаються безстроково, а плата за них справляється щорічно.

При цьому, Законом № 481 не передбачено продовження ліцензії на виробництво алкогольних напоїв або тютюнових виробів на безстроковий період, після закінчення терміну її дії, якщо така ліцензія видавалась терміном на 5 років (до внесення змін у Закон № 481).