Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На які рахунки бюджетної класифікації буде зараховуватись сплата єдиного податку за ставкою 2 відсотки?

опубліковано 18 травня 2022 о 14:25

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відповідно до положень ст. 10 Податкового кодексу України єдиний податок належить до місцевих податків.

Для сплати єдиного податку з 1 січня 2022 року діють відповідні рахунки місцевих бюджетів. З їх реквізитами можна ознайомитись за посиланням: https://if.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/ або в розділі «Стан розрахунків з бюджетом» в Електронному кабінеті платника.

Слід зазначити, що рахунки встановлено окремо для фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб і вони не залежать від групи, на якій перебувають платники єдиного податку.

Нагадаємо, що податкове зобов’язання з єдиного податку, зазначене платником в податковій декларації, підлягає сплаті протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку для подання декларації.

Таким чином, останнім днем для сплати єдиного податку за квітень місяць, в тому числі і спрощенцями, які сплачують єдиний податок за ставкою 2 відсотки є 30 травня 2022 року.