Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання Івано-Франківщини з початку року зареєстрували понад 3600 програмних РРО

опубліковано 29 квітня 2022 о 13:00

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, з початку року 2990 суб’єктів господарювання Прикарпаття скористались безкоштовними програмними рішеннями від ДПС та зареєстрували 3602 програмних реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, юридичними особами зареєстровано 104 ПРРО, фізичними особами-підприємцями –3498  програмних РРО.

Програмний РРО - це сучасний аналог класичних касових апаратів. Його можна встановити на будь-який гаджет, заощадивши на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні. Функціонал ПРРО передбачає передачу або отримання даних від фіскального серверу, автоматичне створення звіту без залучення інформаційних еквайєрів. Також РРО у смартфоні дозволяє працювати в режимі offline та надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення такого режиму.

Платники податків можуть отримати консультації щодо роботи та впровадження програмних РРО, звернувшись на гарячу лінію за телефонами (0342) 77-18-86, (0342) 77-18-68. Крім того, підприємці можуть переглянути відеоурок щодо реєстрації ПРРО на вебпорталі Державної податкової служби України в  розділі "Програмні РРО".