Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Який розмір єдиного внеску застосовує юридична особа при виплаті працівнику – особі з інвалідністю винагороди за цивільно-правовим договором?

опубліковано 29 квітня 2022 о 12:55

Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. єдиний внесок на загальнодержавне соціальне страхування для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій) встановлено у розмірі 22 відсотки до визначеної бази нарахування ЄВ.

 Водночас для підприємств, установ та організацій, у яких працюють особи з інвалідністю, ЄВ встановлюється у розмірі 8,41 відсотка суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, в т.ч. у натуральній формі, суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами для працюючих осіб з інвалідністю.

Враховуючи зазначене, юридична особа при виплаті працівнику – особі з інвалідністю винагороди за цивільно-правовим договором застосовує ставку єдиного внеску в розмірі 22 відсотки.