Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно ФОП, особам, які провадять незалежну професійну діяльність, та членам фермерського господарства, що набули статус пенсіонера або особи з інвалідністю повідомляти податкову про такий статус?

опубліковано 26 квітня 2022 о 15:19

Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, фізичним особам – підприємцям, особам, які провадять незалежну професійну діяльність та членам фермерського господарства, що набули статус пенсіонера та отримують відповідно до закону пенсію, або є особами з інвалідністю повідомляти особисто податковий орган про свій статус не потрібно.

Податкова служба щомісячно отримує інформацію про осіб, які є пенсіонерами за віком чи особами з інвалідністю від Пенсійного фонду України відповідно до Протоколів обміну інформацією між відомствами.

Водночас, якщо такі особи отримують соціальну допомогу по інвалідності від Фонду соціального страхування або Управління праці та соціального захисту населення, то до контролюючого органу за місцем реєстрації необхідно надати довідку до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності, яка є підтвердженням встановлення інвалідності.