Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці продовжують консультувати місцевих суб’єктів господарювання з питання застосування РРО чи ПРРО

опубліковано 09 лютого 2022 о 15:24

Фахівці обласної податкової продовжують інформаційні відвідини суб’єктів господарювання громади. Під час сьогоднішньої зустрічі з підприємцями, які здійснюють торгівлю біля Привокзальної площі, фахівці нагадали їм про необхідність використання у своїй діяльності касового апарату.

Працівники нагадали, що обов’язкова фіскалізація передбачена для усіх ФОП спрощеної системи оподаткування (окрім I групи), які здійснюють готівкові розрахунки. За словами інспекторів підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, натомість можна зареєструвати його аналог – програмний реєстратор розрахункових операцій, завантаживши безкоштовно відповідну програму з сайту ДПС України та встановити його на доступний гаджет – смартфон, ноутбук чи персональний комп’ютер. 

Також під час таких відвідин інформували і про діючу відповідальність підприємців за незастосування РРО чи ПРРО під час проведення розрахункових операцій. Зокрема, у разі не проведення операцій через РРО чи ПРРО застосовується штраф в розмірі 100 відсотків вартості реалізованих товарів, при повторному порушенні штраф 150 відсотків.

Поінформували і про особливості ведення товарного обліку, що затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496  та вказали, на які саме категорії підприємців поширюється дане нововведення.

Підприємцям роздали інформаційні листівки та зауважили, що при виникненні будь-яких запитань щодо застосування податкового законодавства, у них завжди є можливість звернутися до працівників Центру обслуговування платників за необхідним роз’ясненням.