Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області відбулась «гаряча лінія» з питань одноразового декларування

опубліковано 23 грудня 2021 о 15:18

Сьогодні, 23 грудня 2021 року, відбулась «гаряча лінія» з заступником начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталією Зікратою, під час якої громадяни цікавились питаннями що стосуються одноразового декларування активів. 

Надаємо актуальні питання, з якими звертались платники.

Запитання: Добрий день, Наталіє Євгенівно. Скажіть, будь ласка, чи потрібно подавати одноразову декларацію, за будинок, який був отриманий у спадок від члена моєї бабусі?

Відповідь:   Відповідно до норм Податкового кодексу, якщо об’єкти рухомого або нерухомого майна були отримані у спадок або подарунок від члена сім’ї першого або другого ступеня споріднення, то подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію платнику податків не потрібно за умови відсутності інших підстав для подання такої декларації.

Запитання: Чи необхідно подавати одноразову добровільну декларацію, якщо мої кошти, які розміщенні на депозитному банківському рахунку?

Відповідь:   подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію необхідно у тому разі, якщо ви володієте коштами, які розміщенні на депозитному (вкладному) банківському рахунку, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування.

Запитання: Скажіть, будь  ласка, ми з дружиною є власниками будинку площею 280 кв.м. у рівних частках.  Хто з нас може скористатися правом на податкову амністію?

Відповідь: право на декларування своєї частини об’єкту нерухомого майна, придбаного за рахунок доходів, з яких не були не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, з урахуванням норм Цивільного кодексу України має кожен із співвласників.

Запитання: В який термін необхідно сплатити суму недоплати збору з одноразового декларування у разі подання уточнюючої декларації?

Відповідь: Якщо сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначена в уточнюючій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, є більшою за суму Збору, сплачену на підставі попередньо поданої Декларації, то суму Збору в розмірі такої різниці необхідно сплатити протягом 30 календарних днів з дати подання уточнюючої Декларації.