Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформацію про укладені цивільно-правові договори про оренду нерухомості рієлтери надсилають до контролюючого органу щокварталу

опубліковано 23 грудня 2021 о 15:24

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відповідно до підпункту 170.1.6 пункту 170.1 статті 170 Податкового кодексу України, суб’єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобов’язані надіслати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, тобто протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного податкового кварталу.

Наказом Міністерства фінансів України від 13.05.2017 № 497 затверджено форму «Інформація суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди)».

У разі якщо такі договори не укладалися, інформація не подається.

За порушення порядку або строків подання зазначеної інформації рієлтер несе відповідальність, передбачену ст. 119 прим. 1 ПКУ - накладення штрафу в розмірі 680 грн. за кожне таке порушення. У разі здійснення повторного порушення - накладається штраф в розмірі 1360 грн. за кожне таке порушення.