Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміну місця проживання чи прізвища, імені по батькові необхідно повідомити податкову

опубліковано 07 грудня 2021 о 15:17

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що у разі зміни даних –  місця проживання (податкової адреси), зміна прізвища, імені, по батькові, всі фізичні особи – платники податків зобов'язані протягом місяця подавати контролюючим органам відомості про такі зміни.

Подати Заяву за формою № 5-ДР можна як до Центрів обслуговування платників так і через Електронний кабінет за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до податкової інспекції за новим місцем проживання.

До заяви необхідно долучити копію документа чи сканкопію у разі подання в електронному вигляді, що підтверджує зміни, наприклад, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про зміну імені, паспортні дані і т.д.

Для чого це потрібно? Завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб, громадяни у визначений законодавством термін отримають податкові повідомлення – рішення про нараховані суми податків, а саме, земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку. Відповідно, вони зможуть своєчасно сплатити податки, не порушуючи граничні терміни сплати та уникнути фінансових санкцій.