Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті страхувальники сплатили понад 5,9 мільярда гривень єдиного внеску

опубліковано 07 грудня 2021 о 15:14

З початку року суб’єкти господарювання Прикарпаття сплатили 5956,9 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 992,5 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, з 1 грудня підвищено розмір мінімальної заробітної плати до 6500 гривень, відповідно змінився й розмір єдиного внеску. Зокрема, мінімальний розмір єдиного внеску з 1 грудня становить 1430 гривень, а максимальний – 21 450 гривень.

Суб’єкти господарювання, які використовують найману працю, сплачують нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця. Фізичні особи – підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства зобов’язані сплачувати за себе суму єдиного внеску не пізніше 19 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Розстрочення заборгованості зі сплати єдиного внеску не передбачено, така заборгованість не підлягає списанню. Крім того, термін давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується.