Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 1000 програмних касових апаратів зареєстрував бізнес Прикарпаття

опубліковано 06 грудня 2021 о 09:43

Програмні реєстратори розрахункових операцій набирають що раз більшої популярності серед представників бізнесу. І цьому є цілком логічне пояснення: програмне забезпечення надається безкоштовно, встановити його можна на будь-який гаджет, тож витрачати кошти на класичний касовий апарат не потрібно, окрім того, програма має певний пакет звітів, що дозволяє ефективно аналізувати свою діяльність.

На сьогодні 773 платники податків Івано-Франківщини використовують для ведення власної справи 997 ПРРО. В основному це фізичні – підприємці – 877 ФОПів та ще сотня юридичних осіб.

Класичний касовий апарат чи новітній програмний реєстратор – вибір індивідуальний та залежить від фінансово спроможності , потреб бізнесу та ін. факторів. Проте на сьогодні їх використання є обов’язковим для платників єдиного податку II-IV груп, в яких граничний розмір доходу перевищує 1 мільйон 320 гривень, а також не залежно від групи чи обсягу доходу у разі здійснення «єдинником» торгівлі технічно складною побутовою технікою, ювелірними виробами, лікарськими засобами чи наданні медичних послуг.

Обов’язкова фіскалізація, незалежно від обсягу доходу чи виду торгівлі, для фізичних-осіб - підприємців ІІ-IV груп наразі відтермінована до 1 січня 2022 року.